Semjén Zsolt a keresztény civilizáció védelmezőjeként tekint a nemzeti konzultációra

A miniszterelnök-helyettes Ukrajna uniós csatlakozása kapcsán azt mondta, ha háborúban álló országot vennénk fel az unióba, könnyen háborús konfliktusban találnánk magunkat.

2023. november 29., 12:22

Szerző:

 A keresztény civilizációt úgy védhetjük meg, ha kitöltjük a nemzeti konzultációt, ezzel felhatalmazást adva a kormánynak, hogy Brüsszelben is meg tudja védeni a keresztény kultúránkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat – hangoztatta Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szavai szerint „három kérdésben is harcban állunk Brüsszellel” – számol be róla a 24.hu.

Az első harc, hogy nem engedjük be az illegális migrációt Magyarországra, a másik kulcsfontosságú téma Ukrajna, a harmadik pedig az LMBTQ-lobbi. 

Semjén Zsolt emlékeztetett: „a nyugati terv az volt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút nyugati segítséggel, azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán ellentámadás kudarc, a szankcióktól az orosz gazdaság nem roppant meg, és Putyin elnök sem rendült meg hatalmában. Ezzel ellentétben Európa belerokkant a szankciókba”, fogalmazott. Ebből az következik, hogy egy új Ukrajna-stratégiára van szükség, szögezte le. 

Semjén szerint „irreális, hogy most Ukrajnát felvegyük az Unióba”.

A miniszterelnök-helyettes úgy véli, válaszolni kell arra a kérdésre, hol van Ukrajna határa? Van egy nemzetközi jogilag elismert határa, ám jelentős területeit az orosz hadsereg ellenőrzi. Lakossága többsége elhagyta Ukrajnát, és állam létét is az EU segélyei tartják fent. „Ha Ukrajna uniós országgá válna, akkor egy háborúban álló országot vennénk fel az unióba, és könnyen háborús konfliktusban találnánk magunkat. Ráadásul attól kezdve az agrártámogatások, a kohéziós pénzek Ukrajnába mennének”– jegyezte meg.

Semjén Zsolt a gyermekvédelmi törvény kapcsán hangsúlyozta: „a gyerekek szexuális felvilágosítása a szülőkre tartoznak, nem pedig LMBTQ lobbi-csoportokra”.

(Kiemelt kép: 2022. szeptember 13-án, a magyar kormány épületében nyújtotta át Hilarion Budapest-magyarországi metropolita Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes részére a „Dicsőség és becsület” rend II. fokozatát. Erre a magas kitüntetésre Kirill Moszkva és egész Rusz pátriárkája találta méltónak a magyar politikust. Forrás: Magyar Ortodox Egyházmegye)

 

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.