17 millió 250 ezer forintot ad az Orbán-kormány az Aranycsapatról szóló könyvre

2019. március 21., 11:53

Szerző:

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a kabinet 17 millió 250 ezer forintot ad egy labdarúgással foglalkozó könyv kiadására. A határozat szerint a kormány egyetért Borsi-Kálmán Béla monográfiájának, valamint „Az Aranycsapat – és ami helyette következik” című kötetének 2020. évben történő kiadásával.

A szerző több könyvet is írt a labdarúgásról. Például Pszeudo-fociesszék – Széljegyzetek a futball, a politika és az irodalom határvidékéről címmel, illetve Az Aranycsapat és a kapitánya. Sorsvázlatok a magyar futballpályák világából címmel – írja a 24.hu.

12:18

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.