Óriási pénzeket kaszál felsőbb utasításra a Várkert Bazárban egy NER-közeli cég, amely mögött Garancsi és Hernádi sejlik fel

2019. május 16., 15:41

Szerző:

Az Orbán-kormány emblematikus rendezvényhelyszínévé vált a Várkert Bazárt, legyen szó Orbán Viktor évértékelőjéről vagy az Orbán Ráhelhez köthető divatbemutatókról. Így szinte magától értetődik, hogy a Várgondnokság egy Fidesz-közeli céggel kötött kizárólagos szerződést az ottani rendezvények hangosítására és vizuális technikájának biztosítására. 

A Visual Europe Zrt.-ről van szó, amelynek Orbán Viktor kötélbarátja és légitaxisa, Garancsi István volt az egyik tulajdonosa. A társaságban később megjelent az Orbánnal szintén jó személyes viszonyban lévő Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának vállalata is.

A cég „felsőbb utasításra” kihagyhatatlan szereplője a Várkert Bazárban tartott rendezvényeknek,

még akkor is, ha egyébként lenne olcsóbban vagy jobban dolgozó jelentkező – mondta a HVG-nek egy, a Várkert Bazárban dolgozó forrása.

A Visual Europe árbevétele már fennállásának első évében, 2016-ban meghaladta az egymilliárd forintot, és a 2017-es forgalom sem sokkal maradt el attól – írja a hvg.hu.