Pénzbírságot szabott ki a NAV a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökére a „Sorospénzek” miatt

2019. november 21., 18:23

Szerző:

Százezer forint pénzbüntetésre ítélte Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Sorospénz-sorozatra keresztelt játékpénzek készítése és birtoklása miatt. A határozat szerint pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést követett el a politikus – értesült a Szabad Pécs.

A sorozatot év elején adták ki, és a bankjegyeken Soros György milliárdos, a tavalyi tüntetéseken ismertté vált Nagy Blanka, Judith Sargentini EP-képviselő és Gulyás Márton aktivista arcképeit tüntette fel az MKKP a hivatalos címleteken látható történelmi személyek fotói helyett. A játékpénzeket rendezvényeiken és kitelepüléseiken osztogatták a párt passzivistái, de egy darabig a webshopjukból is meg lehetett őket rendelni a többi kétfarkús relikviához hasonlóan.

A bankjegyek miatt viszont a NAV vizsgálatot indított, meghallgatták a párt tagjait, köztük Kovács Gergelyt is.

Emellett több nyomozás is indult, a párttól függetlenül, mert voltak olyanok, akik a Soros-bankjegyekkel fizettek.

A lap úgy tudja, hogy Kovács Gergelyt a pénzsorozat miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, az erről szóló határozatot a pártelnök szerdán kapta meg.

A párt a hírt azzal a kommenttel osztotta meg Facebook-oldalán, hogy

„pénzbüntetés a pénzosztásért”. 

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.