Brutális ámokfutás a párizsi rendőr-főkapitányságon, négy rendőrrel végzett a késelő, mire agyonlőtték

2019. október 3., 15:30

Szerző:

Az elkövetővel együtt öt halottja van a párizsi rendőr-főkapitányságon csütörtökön elkövetett késeléses ámokfutásnak. A négy áldozat mindegyike rendőr. A támadó a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt. Egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd máshol az épületben. 

Loic Travers rendőrségi szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit. A 20 éves férfival korábban nem volt semmilyen probléma.

Île de la Cité-nek ezt a részét lezárták, Edouard Philippe miniszterelnök és Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínre sietett, Emmanuel nemsokára pedig Emmanuel Macron államfő is menni fog. Az épületet evakuálták és átkutatták. 

BFM francia televízió szerint a támadón kívüli négy halálos áldozat közül egy nő, három férfi. Támadójuk nemrég tért át az iszlám hitre. 

Remy Heitz, Párizs főügyésze sajtótájékoztatón közölte, hogy folyik az elkövető lakásának átvizsgálása, és hogy a történtek kiértékelésébe bekapcsolódtak a terrorelhárítás ügyészei is, de még semmi nem utal arra, hogy a tettesnek terrorizmus lett volna az indítéka.