Belföld

Hadházy kilépett, szétesőben Márki-Zay mozgalma

Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról, a független képviselő levélben jelentette be elhatározását – írja a Népszava. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak, ugyanis Ábrahám Júlia elnökségi tag is otthagyta Márki-Zay Péter mozgalmát.

Az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a Mozgalomban, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik

– nyilatkozta a lapnak a mozgalomból egy névtelen forrás. Más valaki szerint a „szétesés szélére került a mozgalom”.

A mozgalomban állítólag szervezeti és ideológiai problémák is vannak a személyi konfliktusok mellett. A távozó Hadházy azzal indokolta lemondását, hogy nem érzi úgy, hogy „a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”.

Márki-Zayék azzal a céllal indították mozgalmukat, hogy az önkormányzati választáson megtalálják és támogassák helyben az ellenzék közös jelöltjét. Azonban úgy tűnik, nem hogy pártok felett képesek konszenzust kialakítani, de még a saját szűk köreikben is súlyos gondok vannak.

Kiemelt kép: Facebook / MMM

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik