Belföld

Orbán: Kásler miniszter úr érdemei történelmiek

Nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúltunk a járvány kezelésében

– kezdte a Kossuth rádiós interjúját Orbán Viktor péntek reggel. A miniszterelnök azt látta, hogy a baloldalt leszámítva mindenki összefogott. A rendkívüli jogrend szerinte a legjobb döntéseik közé tartozik, például azért, mert „nem kellett az ellenzékkel huzakodni”. Orbán úgy látja, hogy Olaszországnál, Franciaországnál, Ausztriánál azért jobb Magyarországon a helyzet, mert itt egy-két héttel korábban hoztuk meg a döntéseket.

Majd megjegyezte, hogy

Kásler miniszer úr érdemei történelmiek.

Orbán szerint van annak haszna, hogy az egészségüggyel orvos foglalkozik, és amikor még „mindenki szunyókált”, ő azonnal összehívta a testületet, és így „mindenkit megelőztünk”. Orbán arról is beszélt, hogy ha a védekezés nem így zajlott volna, akkor sokkal több idős ember halt volna meg Magyarországon, „ahogy ez más országokban megtörtént”.

A sikeres védekezés több ezer idős honfitársunk életét mentette meg

– hangsúlyozta Orbán.

A tranzit zónák bezárásáról is kérdezték a miniszterelnököt, aki szerint ebből is látszik, hogy felébredtek a „brüsszeli bürokraták”. A miniszterelnök elmondta, hogy bármit is szeretne Brüsszel, ez nem azt jelenti, hogy majd a menekültek Magyarországon várakozhatnak. Csak Magyarország külképviseletein lehet majd menekültkérelmet benyújtani, és ha a magyarok ezt pozitívan elbírálják, akkor be lehet lépni az országba.

A gazdaság felélesztésével kapcsolatban Orbán sok újat nem mondott:

Munka, munka, munka

– jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy a kormány már 1 millió embernek segített megtartani a munkahelyét. Kiderült az is, hogy Orbán megemelte a közmunka keretét.

Fickósabb, macsósabb vagyok ma reggel, azt hiszem, hogy kézben vannak a dolgok

– nyugtatott meg mindenkit a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik