Belföld

Fekete-Győr András szavazatszámláló delegált lesz a borsodi időközi választáson

Fekete-Győr András szavazatszámláló delegáltként felügyeli a borsodi időközi választás tisztaságát, ezt ő jelentette be a Facebook-oldalán.

A Momentum elnöke azt írta, most vasárnap sorsfordító időközi parlamenti választás lesz a Borsod 06-os egyéni választókerületben, a megüresedett parlamenti helyért ugyanis óriási a küzdelem, hiszen enélkül Orbán Viktornak saját erőből nincs meg a kétharmados többsége.

A tét tehát az, hogy október 11-én le tudjuk-e bontani a kétharmadot! Ha sikerül nyernie a közös ellenzéki jelöltnek, Bíró Lászlónak, az új reményt és roppant erőt adhat mindnyájunknak a 2022-es korszakváltó parlamenti választásokhoz!

– fogalmazott.

Hozzátette,

mivel a tét hatalmas, és a párharc minden helyi felmérés szerint rettentő kiélezett, várhatóan a Fidesz a választás tisztességét sértő minden mocskos eszközt be fog vetni vasárnap, ezért szavazatszámláló delegáltnak jelentkeztem. A szavazatszámlálók azok a polgárok, akik tevékenységükkel a demokrácia alapját védik: tisztességes, átlátható és szabad választásokat biztosítanak.

A 2447 lelkes Mezőzomboron tegnap letette a zombori polgármester és a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt többedmagával az esküt, majd a Községházán részt vett egy felkészítő képzésen.

Nem a kétharmad, hanem 2022 miatt fontos ez a választás
Zavaros múltú jelölttel teszteli vasárnap az összefogást az ellenzék egy olyan választókerületben, amilyeneket sorra kell nyernie másfél év múlva a kormányváltáshoz. Annál is inkább, mert egy elemzés szerint még két százalékpontos ellenzéki szavazattöbblet esetén is újból a Fidesz alakíthatna kormányt.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik