Közélet

Volner János ledobta levélbombáját a Jobbikra

„Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!”

A Jobbik alelnöke elkeseredett levelet írt pártja állapotáról a választókerületi elnököknek. Volner János a Magyar Időknek megerősítette a levél hitelességét, illetve azt, hogy a csütörtöki elnökségi ülésén kezdeményezte az elnökség feloszlatását és egy tisztújító kongresszus összehívását. Ha az elnökség nemet mond, maga kezdi megszervezni a tisztújítást.

Nem is tehetek mást: sem a Jobbik lelkének elvételéhez, sem a szebb jövő feladásához nem járulhatok hozzá.

Volner János levelét azzal magyarázza, hogy be kell kapcsolnia a vészcsengőt

pártunk jelenlegi iránya és állapota miatt.

Szerinte a folyamatoknak semmi közük a néppártosodáshoz, amit támogat, ellentétben a balliberális oldallal történő összeborulással, amire hosszan sorolja a példákat, ezzel magyarázva, hogy a Jobbik katasztrofális állapotban van, tagsága jelentős része kilépett.

Úgy látja, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton üldöztek el a Jobbikból rengeteg értékes embert, köztük a legnépszerűbb női politikusukat, Dúró Dórát.

Én nem kurvának álltam!

A parlamenti frakció hitehagyott, gátlástalanul folyik a kiszorítósdi, őt támadják, mert nem fogadja el a nemzeti politizálás feladását, ellenzi az összeborulást a baloldallal.

Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!

Volner János a Magyar Időknek azt mondta, az elnökség lesöpörte az asztalról a feloszlatását kezdeményező javaslatát. Sneider Tamás pártelnök annyit mondott, jövő héten veszik azt napirendre. Szerinte ő az alapszabály szerint, teljesen jogszerűen járt el, kizárása lenne jogsértő a frakcióból, vagy a pártból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik