Közélet

Óvodások közé csapódott egy autó Japánban, két kétéves gyerek meghalt

Kisgyerekek közé csapódott egy autó Japán nyugati részén, két gyermek meghalt, és többen megsérültek, köztük kettőnek az állapota válságos – jelentette szerdán az NHK japán közszolgálati televízió.

A Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint két autó ütközött össze egy kereszteződésben Ócu városában, Siga prefektúrában, és az egyik óvodások közé csapódott.

A balesetben meghalt két gyerek – egy kisfiú és egy kislány – kétéves volt.A két autó sofőrjét, egy 62 éves és egy 52 éves asszonyt a rendőrség letartóztatta.

A rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, az autó mintegy 15, fegyelmezett sorban haladó óvodás közé csapódott.

Az óvodások közé csapódó autó egy másik járművel ütközött össze, mielőtt a gyalogátkelőtől nem messze a járdára sodródott.

Japánban a hivatalos statisztikák szerint egyre több autóbaleset idős sofőrök hibájából történik. Idén áprilisban egy asszony és hároméves kislánya vesztette életét autóbalesetben, miután a járművet vezető 87 éves férfi a járdán szabályosan közlekedő emberek közé hajtott. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik