Nagyvilág

Videó: félnapos leállás után megkezdődött az újabb mentés a thaiföldi barlangnál

Ugyanaz a mentőcsapat merül, ami a négy fiút is kihozta az elárasztott barlangból.

Legalább öt mentőegység tért vissza a thaiföldi Tham Luang-barlang bejáratához, hogy folytassák a tegnap megkezdett akciót. A búvárok eddig négy fiút hoztak ki a barlangból, akik a hivatalos tájékoztatás szerint jól vannak — írja a CNN.

Korábbi hírek szerint ugyanaz a búvárcsapat fogja a többi gyereket és az edzőt is kihozni a barlangból, amelyik vasárnap bent járt. Ezek a búvárok már ismerik a terepet és az ottani viszonyokat. A csapat tagjait alapos vizsgálatnak vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról: teljesen felkészültek a további feladatvégzésre.

Narongszak Oszotthakorn, a mentést vezető felügyelő, Csian Rai tartomány kormányzója a sajtónak elmondta: az időjárás jó, a vízszint a barlangban alacsony, ezért a tervezetthez képest hamarabb, helyi idő szerint 11 órakor kezdték meg a műveletet.  Hozzátette: a még bent lévő gyerekek családtagjaira való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra a már kimentettek nevét, a kórházban lévőkkel egyelőre fizikailag nem is érintkezhetnek szüleik.

A futballcsapat még június 23-án tűnt el, majd kilenc nappal később két brit búvár talált rájuk négy kilométerre a bejárattól és nagyjából egy kilométerre a földfelszín alatt. Azóta több mint ezer hadi tengerész, búvár és önkéntes dolgozik azon, hogy épségben kihozzák a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben rekedt 11 és 16 év közötti gyerekeket és 25 éves edzőjüket.

A szülők még nem látogathatták meg a négy kimentett gyereket, egyelőre 48 órás megfigyelés alatt tartják őket a legközelebbi kórházban.

Még nem engedték be a szüleiket a négy kimentett fiúhoz
48 órás megfigyelés alatt tartják őket, az aggódó szülők jó hírekre várnak.

Cikkünket frissítjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik