Nagyvilág

Kövér László szerint Magyarország stabil régiós partnere, dobpergés, Ecuadornak

Magyarország stabil régiós partnerként tekint Ecuadorra, egy olyan országra, amely méreteiben és értékrendjében közel áll hozzá – jelentette ki Kövér László parlamenti elnök az ecuadori parlamentben szerdán elmondott beszédében.

Magyarként büszkén emlékezünk azokra a honfitársainkra is, akik a történelem hányattatásai okán az önök országában találtak hazát, itt alkottak és gyarapítottak, mint a képzőművész Olga Fisch vagy az autóbuszgyártást megalapozó Botár Béla

– tette hozzá a házelnök az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint. Magyarország, nyitott gazdaságú országként tisztában van azzal, hogy ha fejlődni akar, akkor Latin-Amerikával hatékony és jó partneri viszonyt kell kiépítenie a kölcsönös tiszteletre és a kölcsönös előnyök elérésére építve. Az első nagykövetséget negyven évvel ezelőtt létesítette Magyarország Quitóban, és ez 1999-ig működött, majd 2015-ben nyitotta meg azt újra a magyar kormány a latin-amerikai kapcsolatokra is kiemelten fókuszáló külpolitikája keretében. Magyarország 2014-2017 között gyakorlatilag megduplázta latin-amerikai külképviseleteinek számát. A közép-európai országok közül egyedülállóan ma tizenegy diplomáciai képviselete van a térségben – emlékeztetett Kövér László.

Az ehhez hasonló udvariasságok egyébként részei az ilyen látogatásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik