Nagyvilág

Tizenkét, Magyarországról származó kiskutyát altattak el a svéd hatóságok

A svéd Mezőgazdasági Hivatal parancsára elaltattak tizenkét, Magyarországról származó kiskutyát Svédországban, köztük egy magyar családhoz küldött állatot – írja a Blikk.

A cikk szerint az élő állat szállítására jogosult házaspárt a Dánia és Svédország közötti határon vették őrizetbe. A szállított kutyák közül az egyik (Molly) Bacsek György Svédországban élő unokatestvéréhez került volna, aki a lapnak azt mondta, az unokatestvére a vírus miatt nem tudta repülővel magával vinni a kutyát, így a kutyus egy ideig náluk maradt, amíg találtak neki egy szállítót, egy olyan párt, akik azzal foglalkoznak, hogy Magyarországról Svédországba visznek kutyákat.

Mi minden papírt beszereztünk Mollynak, ami az utazásához szükséges, az állatorvosi engedélyen át az útlevélig mindene rendben volt. A szállítók még a hatósági engedélyt is beszerezték a szállításhoz. Múlt hét szerdán adtuk át nekik Mollyt

– mondta.

A párt azonban a határon őrizetbe vették, házkutatást is tartottak náluk. A hatóságok pedig elaltatták a kutyákat. Az illetékesek Bacsek szerint azt mondták, hogy az volt a probléma, hogy a tulajdonosok nem írták alá az állatok útleveleit, amire nem lett volna lehetőségük, hiszen Svédországban vannak. A házaspár jelenleg egy svéd ügyvédet keres. A Blikk megkeresésére sem a konzulátus, sem a külügy nem válaszolt.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik