Kultúra

Döntse el, ki volt a legkreatívabb 2017-ben!

Művészeti, társadalmi és gasztronómiai projektek is szerepelnek a Highlights of Hungary jelöltjei között. A közönségszavazása január 25-ig tart.

A Highlights of Hungary érdekessége, hogy kategóriák nélkül gyűjti össze az adott év kiemelkedő hazai teljesítményeit. Az  ötödik éve működő kezdeményezés egy tíztagú kurátori csapat jelölése alapján hozza össze a magyarországi kreatív szektor, a közélet, a kultúra, illetve a technológia és innováció fontos pillanatait, amiket egy kategóriáktól mentes, közös platformon mutatnak be. A tíz kurátor által összeválogatott 55 jelöltet a Highlights of Hungary honlapján lehet megtekinteni, és itt lehet szavazni is rájuk.

A legtöbb szavazatot kapott jelölt február elején veheti át a közönségdíjat a Katona József Színházban rendezett díjkiosztón. Idén nemcsak a közönség, hanem maguk a kurátorok is szavaznak: február 1-jén a tíztagú testület az általuk leginkább kiemelkedőnek gondolt projektet saját díjjal jutalmazza.

A tavalyi fődíjat a fiatalokat megcélzó, a március 15-i ünnepséget rappel kombináló Red Bull Pilvaker projekt kapta meg.

Borítókép: Jelenet a Tünet Együttes Sóvirág című előadásából/Highlights of Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik