Kultúra

Roman Polanski felesége kiakadt Tarantino új filmjén

Roman Polanski felesége, Emmanuelle Seigner francia színésznő (Szkafander és pillangó) felháborodott Quentin Tarantino új filmje kapcsán, miután a rendező nem konzultált férjével a cannes-i filmfesztiválon bemutatott Volt egyszer egy Hollywood című filmjéről. Az alkotásban Polanski 1969-ben brutálisan meggyilkolt felesége, Sharon Tate alakja is feltűnik.

Seigner az Instagram-posztjában azzal vádolta Tarantinót, hogy „felhasználta valaki tragikus életét, átgyalogolva rajta”.  Hozzátette, ő nem a filmet bírálja, mert szerinte az amúgy remek lett, csak a koncepcióval van baja.

„Csupán azt mondom, nem zavarta őket (Hollywoodban), hogy egy olyan filmet csináljanak, amely Romanról és tragikus történetéről szól, miközben kitaszították őt maguk közül” – írta.

Polanski 1978-ban Franciaországba menekült, amikor egy amerikai bíróság bűnösnek találta egy 13 éves lány megerőszakolásában. Polanskit 2003-ban Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia A zongorista című filmjéért, ám azt soha nem vehette át, mert az Egyesült Államokban elfogató parancs van érvényben ellene. A filmakadémia a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom hatására megvonta Polanski tagságát.

Tarantino filmje Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével 1969-ben Los Angelesben játszódik, és megjelenik benne Polanski és akkori felesége, Sharon Tate, akit Margot Robbie ausztrál színésznő alakít.

A film az egyik legesélyesebb a filmfesztivál fődíjára, amelyet szombaton ítélnek oda. Tarantino állítólag konzultált Tate testvérével, Debra Tate-tel a film forgatásának kezdete előtt, és a cannes-i bemutatón arról beszélt, hogy vissza akarta hozni Tate elfeledetett tehetségét.

(MTI)

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik