Kultúra

Ismét gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Alec Baldwint

John Lamparski / Getty Images
John Lamparski / Getty Images

Egy új-mexikói vádesküdtszék egy rendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg Alec Baldwint egy 2021. októberi filmforgatáson történt haláleset miatt – számolt be a BBC.

Mint ismert, a 65 éves színész a Rust című western forgatásán egy Colt pisztollyal gyakorolta a lövészetet, amikor az elsült és halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt, és eltalálta Joel Souza rendezőt is. A színész azt állította, hogy nem húzta meg a ravaszt, csak a kakast húzta vissza.

Az Emmy-díjas színész ellen egyszer már vádat emeltek, majd tavaly áprilisban, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették a vádakat. A helyi ügyészek azonban újabb törvényszéki vizsgálatokat végeztek a lövöldözés során használt fegyveren és az ügyészek szerint a vizsgálat kiderítette, hogy a ravasz meghúzása nélkül nem lehetett volna elsütni a fegyvert.

Kapcsolódó
Amerika kedvenc komikusa lett, de többet senki nem fog nevetni rajta – mi lesz Alec Baldwinnal?
Alec Baldwin a hollywoodi élvonalban töltött évek után a tévében építette újra színészi karrierjét. Az új filmje forgatásán történt, végzetes baleset egy olyan sztár pályafutásának is véget vethet, aki az utóbbi években fél Amerikának okozott önfeledt perceket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik