Sport

Elődöntősök a magyar váltók a rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon

A férfi és a női magyar váltó is sikerrel vette a selejtezőt a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság pénteki nyitónapján. A világbajnoki ezüstérmes női staféta Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállításban szerepelt, és egy pillanatig nem volt kérdéses a továbbjutása. Az olaszok rögtön a rajt után élre álltak és olyan gyors tempót diktáltak, amit a fehéroroszok és a csehek nem tudtak tartani, azonnal leszakadtak.

Később mindkettőt lekörözte az olasz-magyar kettős, amely egészen a hajráig békésen korcsolyázott a biztos továbbjutás tudatában, de az utolsó váltásnál Jászapátinak sikerült átvennie a vezetést. Az olaszok legjobbja, a világ- és Európa-bajnok Arianna Fontana azonban nem hagyta annyiban és visszaelőzte őt. A magyarok így másodikként jutottak tovább.

A vb-bronzérmes férfi váltóban ezúttal Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger Cole kapott helyet, de ebben az összetételben sem okozott gondot a továbbjutás. Eleinte harmadik helyen ment a magyar csapat a lengyel és a fehérorosz staféta mögött. A magyarok 33 körrel a vége előtt jöttek fel másodiknak, majd tíz körrel később egy váltásnál élre álltak. A vezető pozíciót aztán már nem engedték át.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig 1000 méteres futamokkal és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik