Sport

Hihetetlen hajrában lett Eb-ezüstérmes Rasovszky Kristóf

Rasovszky Kristóf második lett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a glasgow-i Európa-bajnokságon.

A 21 éves magyar sportoló óriási hajrába kezdett már jóval a vége előtt, félő volt, hogy ez esetleg visszaüthet. A tavalyi, magyarországi világbajnokságon aranyérmes, olimpia bajnok és címvédő Ferry Weertman volt, aki a nyomába eredt, a holland pedig lopta kicsit a távolságot, a végére pedig fej fej mellett értek a célhoz, nem is lehetett eldönteni, melyikük csapott be elsőként. Videózás alapján tudtuk meg, hogy a holland lett az első. Minden azon múlt, hogy Weertmannak jobban sikerült a benyúlás, mert Rasovszky valamivel jobb helyzetben volt. Hosszasan nézték vissza a befutót, végül célfotó döntött a holland aranyérme mellett.

A német Rob Muffels lett a harmadik. Székelyi Dániel a 14. helyen végzett.

Szoros második hely volt, de nem sajnálom, boldog vagyok az eredménnyel. A végén láttam, hogy jön a holland srác, és próbáltam olyan gyorsan haladni, ahogy csak lehet. Egyszerre értünk be, és csak a benyúlás döntött. Ne feledjük, hogy nem úszott öt kilométeren, én viszont igen, és mégiscsak ő az olimpiai és világbajnok

– mondta az eredményhirdetés után Rasovszky.

Óvott a magyar szövetség Rasovszky Eb-ezüstje miatt
Azt szeretnék, ha holtversenyt hirdetnének.

Rasovszky egy nappal korábban, szerdán 5 kilométeren nem talált legyőzőre, ott majdnem végig vezetve nyerte meg az aranyérmet. A mostani a második Eb-érme.

Eredmény – férfiak, 10 km

1. Ferry Weertman (Hollandia) 1:49:28.2 óra
2. Rasovszky Kristóf azonos idővel, célfotóval
3. Rob Muffels (Németország) 1:49:33.7
…14. Székelyi Dániel 1:49:53.3

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Ajánlott videó

Olvasói sztorik