Sport

Öt éven át Budapesten rendezik a női kézilabda ünnepét

A magyar szövetség (MKSZ), az európai szövetség (EHF) és az EHF Marketing vezetői csütörtökön Győrben, a junior Európa-bajnokság első játéknapján írták alá a megállapodást, amelynek értelmében

újabb öt évre, azaz 2024-ig Budapest marad a női BL négyes döntőjének helyszíne.

A tornának a legutóbbi hat idényben is a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont a hetedik budapesti fináléra pedig 2020. május 9-10-én kerül sor. Az EHF elnöke, Michael Wiederer elmondta, az előző hat esemény sikere arra ösztönözte őket, hogy folytassák az együttműködést az MKSZ-szel.

Budapest kiváló vendéglátó, eddig az összes résztvevő csapat dicsérte a magyar fővárost. Ez a hosszú távú partnerség összhangban van az EHF stratégiájával, miszerint a csúcsesemények ugyanazokban a városokban maradjanak. Budapest és Köln kiváló helyszín az európai kézilabda számára

– utalt a női és a férfi BL négyes döntőjének helyszínére a sportvezető.

Az EHF Marketing ügyvezető-igazgatója, David Szlezak arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar fővárosban húszezres kapacitású új stadion épül majd, ami újabb érv Budapest mellett.

Abból a szempontból is remek helyszín egyébként a főváros, hogy a Győri Audi ETO KC az elmúlt hat évben négyszer nyert BL-t a Papp László Sportarénában.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik