Foci

Huszti Szabolcs a Videotonban folytatja

Tegnap a Rangadó.hu úgy értesült, hazatérhet az NB I-be az 51-szeres magyar válogatott Huszti Szabolcs. Az információ igaznak bizonyult, csütörtökön, fél három után néhány perccel a klub a hivatalos honlapján jelentette be a 34 éves középpályás leigazolását.

Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára fogok lépni. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal (sportigazgatóval) és Marko Nikoliccsal (vezetőedzővel) is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok „apró” dolog megváltoztatta a véleményem

– mondta Huszti Szabolcs a portálnak. Hozzátette, Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot (Huszti menedzserét), Marko Nikolics külön felvázolta neki a terveket, Juhász Rolanddal is sokat beszélgetett, de a csapat jelenlegi legnagyobb sztárja, Danko Lazovics is felhívta, sőt még a klubtulajdonos Garancsi István is biztosította, hogy jó a fehérvári klub jó irányba halad.

Ahogy írják, Huszti 2017 nyarán térdműtéten esett át, így a Vidi orvosi és rehabilitációs stábjával azon dolgozik, hogy minél hamarabb játékra kész állapotba kerüljön.

Huszti hazacsábítása komoly fegyvertény a klubnak, büszke vagyok arra, hogy az átigazolás megvalósulhatott. Hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett, szakembereink segítségével a mai naptól azon dolgozik, hogy minél hamarabb Vidi-mezben láthassuk. Hosszú távú szerződést írtunk alá vele, hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években

– ezt pedig már a klub sportigazgatója, Kovács Zoltán nyilatkozta.

A korábbi válogatott 2010 óta nem szerepelt a nemzeti tizenegyben. Pályafutása során nyolc klubban fordult meg: felnőtt karrierjét 2001-ben a Ferencvárosban kezdte (ahonnal a 2003-2004-es szezonra kölcsön adták a Sopronhoz), majd 2005-ben igazolt a francia Metzhez. 2006-ban már a bundesligás Hannovert erősítette, ahol egészen 2009-ig játszott. Akkor az orosz Zenit Szentpétervár szerezte meg. 2012-ben visszatért a Hannoverhez, két év múlva pedig már Kínában, a Csangcsun Jatajban futballozott.

2016-ban egy évre ismét a Bundesligában játszott (Eintracht Frankfurt), majd 2017-ben ismét a Csangcsun Jatajt választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik