Foci

Brutális párosításokkal tér vissza a Bajnokok Ligája

Végre elkezdődik kedd este a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Az idei kiírásban több csoportban is érdekesen alakultak az eredmények, így néhány igazán pikáns párharcra van kilátás.

Rögtön kezdésként kedden a Juventus otthonába látogat majd a Tottenham Hotspur. Az angolok némi meglepetésre csoportgyőztesként léptek tovább a Real Madrid, a Dortmund és az APOEL előtt, de a bajnokság rengeteg energiáját felemészti Mauricio Pochettino csapatának, hiszen a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is egy-egy pontra van egymástól az élmezőnyben.

massimiliano-allegri(430x286).png (massimiliano allegri, )
Massimiliano Allegri

A Juventusnak ennél könnyebb a helyzete, a Zebráknak “csak” a Napolival kell torzsalkodniuk az olasz bajnoki címért, de Massimiliano Allegri csapata jelenleg egy pontra van a listavezetőtől. Olaszországban ráadásul az a szóbeszéd járja, hogy éppen a Allegrit szemelték ki a Spurs új edzőjének.

Szerdán jön a nagyágyú: a Real Madrid látja majd vendégül a Paris Saint-Germaint. A két csapat legutóbb a 2015/16-os idény csoportkörében találkozott egymással: Párizsban gól nélküli döntetlent játszottak egymással, míg a Santiago Bernabeuban a hazaiak örülhettek Nacho 35. percben szerzett gólját követően.

Nacho Fernandez gólöröme a PSG ellen (Fotó: JAVIER SORIANO / AFP PHOTO

A párharc több szempontból is érdekes, egyrészt két bombaerős csapat méri össze tudását, másrészt

Zinedine Zidane maga is bevallotta, hogy a párharc elveszítése az állásába kerülhet.

A Real Madrid idén csak szenved a spanyol bajnokságban, nem hogy az első hely tűnik messzinek 16 pont differenciával, de még a második helyen álló Atlético Madrid is tíz ponttal előzi a csapatot. Egyedül a harmadik helyen álló Valencia lehet reális célpont a Galaktikusoknak.

Elbuktunk már egy sorozatban, egy másikban nagyon messze vagyunk (a sikertől), így csak a Bajnokok Ligája maradt nekünk.

– mondta Zidane.

Túloldalon a PSG-nél régóta dédelgetett álom a Bajnokok Ligája megnyerése, hiszen ez a trófea még hiányzik a klub vitrinjéből. A nyáron alaposan megerősített csapat méltó ellenfele lesz a spanyoloknak, de külön érdekesség, hogy nagyon szeretné a sorozat címvédője magához édesgetni Neymar Párizsból. A brazilhatszor talált az ellenfelek kapujába, összességében pedig 27 eddigi fellépésén 27 gólja mellett 14 gólpassza is van a PSG színeiben.

Europress/AFP/Loic Venance

Nem csoda, hogy szívesen látnák hófehér mezben a szurkolók közül. Az már sokkal inkább, hogy Spanyolország miniszterelnöke, Mariano Rajoy kimondottan nem akarja őt Madridban tudni:

Nem szeretném őt fehér mezben látni. Bale, Benzema és Cristiano nagyszerűek és az elmúl hónapokban kezdtek csak kételkedni bennük az emberek. Én hiszek mindhármukban, szerintem velük kell számolni

Ugyanakkor a túloldalon Cristiano Ronaldóban bíznak: a portugál mind a hat csoportmeccsen betalált, amire korábban soha senki nem volt képes. Kilenc gólnál jár idén a BL-ben, összessen pedig 115 gólt lőtt már a sorozatban pályafutása során.

Érdekesség, hogy a statisztika a PSG-nek kedvez, mivel az egyenes kieséses párharcok során mindkétszer a franciák jutottak tovább: az UEFA Kupa 1992/93-as kiírásának negyeddöntőjében, illetve egy évvel később a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében.

Antonio Conte (antonio conte, )
Antonio Conte (Europress Fotóügynökség)

Egy héttel később, február 20-án a Chelsea vendége lesz az FC Barcelona. A londoni kékek minden idegszálukkal a bajnokságra koncentrálnak, hiszen a Premier League élmezőnye rendkívül szoros. A csapat vezetőedzője ráadásul folyamatos kritikák áldozata, különösen miután három góllal kikapott előbb a Bournemouth, majd a Watford ellen.

A túloldalon bezzeg szinte teljes az idill, a Barcelona nagyon kényelmesen vezeti a La Ligát, még úgy is, hogy zsinórban két mérkőzésen csak döntetlent játszottak a katalánok. Nagy kérdés persze, hogy felépül-e a csapat egyik vezére, Gerard Piqué.

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának párosításai:

Első mérkőzések
2018. február 13.

Juventus (olasz)–Tottenham Hotspur (angol)
FC Basel (svájci)–Manchester City (angol)
2018. február 14.

FC Porto (portugál)–Liverpool (angol)
Real Madrid (spanyol)–PSG (francia)
2018. február 20.

Chelsea (angol)–FC Barcelona (spanyol)
Bayern München (német)–Besiktas (török)
2018. február 21.
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)–AS Roma (olasz)

Visszavágók
2018. március 6.
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál)
PSG (francia)–Real Madrid (spanyol)
2018. március 7.
Tottenham Hotspur (angol)–Juventus (olasz)
Manchester City (angol)–FC Basel (svájci)
2018. március 13.
Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol)
AS Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán)
2018. március 14.
FC Barcelona (spanyol)–Chelsea (angol)
Besiktas (török)–Bayern München (német)

Fotó: Europress/AFP/Dimitar Dilkoff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik