Élő Foci

Hiába a katari milliárdok, a Real Madrid kiverte a PSG-t

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legnagyobb rangadójának első meccsén, Madridban a címvédő hazai csapat nyert 3-1-re. A meccs hőse a két gólt szerző, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo volt.

A visszavágó előtt a másik oldal is reménykedhetett, hiszen a PSG gólt szerzett idegenben. Csakhogy Neymar a francia bajnokságban olyan súlyosan megsérült, hogy még a labdarúgó-világbajnokság is veszélybe került számára.

A második meccsen ez is látszott a francia csapaton, elöl veszélytelen volt a párizsi csapat, csak a szünet után váltottak ritmust. Akkor viszont érkezett az 51. percben Cristiano Ronaldo, aki zsinórban kilencedik meccsén szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig történelmet írt. Eddig, ilyet csupán Ruud van Nistelrooy tudott korábban.

Később, már emberhátrányban egyenlített a PSG Edison Cavani találatával, de Casemiro szerencsés gólja megpecsételte a párharc sorsát, és a Real Madrid jutott a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

PSG (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
Párizs, Parc des Princes, 20.45 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Felix Brych (német)
PSG: Areola – Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Thiago Motta (J. Pastore, 59. p), Rabiot – Mbappé (Lassana, 85. p), Cavani, Di María (Draxler, 76. p). Vezetőedző: Unai Emery
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Lucas Vázquez, Casemiro, Kovacic (Kroos, 71. p), Asensio (Isco, 85. p) – Benzema (G. Bale, 76. p), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: C. Ronaldo (51. perc), Casemiro (80. p); Cavani (71. p)
Piros lap: Verratti (66. perc)

Az első meccs végeredménye: 3–1 a Real Madrid javára.

Vége!

A Real Madrid 2-1-re nyert, összesítésben pedig 5-2-vel jutott tovább a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Négy perc a ráadás

Már csak a Real van a pályán, a párizsi játékosok nem koncentrálnak eléggé.

Gól!

A 80. percben, egy gyönyörű akció végén borzasztó nagy szerencsével Casemiro megpattanó lövése hull alá. 2-1-re vezet a Real Madrid, a címvédő jut tovább a párharcból.

71. perc

Zinedine Zidane is változtat gyorsan, Toni Kroos érkezik Kovacic helyére.

Gól!

Na, persze! Összeesnek? Dehogy, Edison Cavani lábáról bepattan a labda, egyenlít a hazai csapat. 20 perc van hátra.

69. perc

Teljesen összeestek a franciák, gálázik a Real. Marco Asensio most egy kapufáig jutott.

Piros lap!

Marco Verratti egy szabálytalanságot reklamált olyan hevesen, hogy sárga lapot kap érte – csak neki volt már egy, így idő előtt mehet pihenni.

Ez volt a portugál 117. BL-gólja

Zsinórban pedig a kilencedik meccsen talál be, amivel utoléri van Nistelrooyt. Ja, és idén nyolc mérkőzésen 12 gólnál tart. #nemember

Gól! Vezet a Real Madrid!

Marco Asensio forgatta meg Dani Alvest, majd ad egy óriási passzt Lucas Vazqueznek. Lucas beívelését – ki más – Cristiano Ronaldo fejeli be.

50. perc

Sokkal feljebb jött a PSG, agresszívabbak a franciák.

A 43. percben

Mbappé ugrott ki a leshatárról, és ha bepasszolja a középen érkező Cavaninak, 1-0. De nem tette, Keylor Navas védett.

38. perc

Benzema óriási helyzetbe került a tizenhatos bal oldalán, egy az egyben vihette a kapusra, de kihagyta a ziccert. Vagy inkább Areola hárított.

Olvasói sztorik