Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Felülvizsgálta az unió a korábbi rendeletet: ez az ország lekerült a biztonságos államok listájáról

2020. aug 7. 20:24
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Marokkó lekerült a járványügyi szempontból biztonságos országok listájáról./ Fotó: Pexels

Marokkó lekerült a járványügyi szempontból biztonságos országok listájáról, korlátozás mentesen nem léphetnek be az EU-ba az onnan érkezők./ Fotó: Pexels

Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásoktól mentesen léphetnek be az Európai Unióba. Pénteken Marokkó került le a listáról.

Az Európai Unió az első alkalommal június végén tette közzé az akkor tizennégy országot felsoroló listáját.

(A legfrissebb hírek itt)

Az Európai Unió Tanácsának tájékoztatása szerint a listán jelenleg Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay szerepel. A listáról egy hónapja Montenegró és Szerbia, két héttel ezelőtt Algéria, pénteken Marokkó került le. A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik - közölték.

Andorra, Monaco, San Marino, a Vatikán, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc állampolgárai szintén korlátozások nélkül utazhatnak be az unióba.

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben az új koronavírus-fertőzöttek számának növekedése az EU-s átlaghoz közeli vagy az alatti. A listát kéthetente vizsgálják felül.

(Ez is érdekelheti: az EU több mint ezer tonna orvosi felszerelést juttat ezekbe a térségekbe)

(MTI)

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Európai Unió koronavírus Marokkó biztonság lista beutazás járvány