Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Lemondott EP-tisztségéről Deutsch Tamás

2021. jan 11. 12:39
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Deutsch Tamás / Fotó: MTI/Kovács Tamás

Deutsch Tamás / Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lemondott tisztségéről Deutsch Tamás, aki mostanáig az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt.

A Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője közölte: Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról.

(A legfrissebb hírek itt)

Deutsch Tamás a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől. A politikus az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt mostanáig. A posztra a szakbizottság választotta meg, így le kellett mondania, hogy megfeleljen a a néppárti csoport által szabott feltételeknek.

(Ez is érdekelheti: Deutsch Tamás felesége az év edzője díjról: „Nem a férjemnek, az eredményeinknek köszönhetem az elismerést”)

A képviselő szerzőként jegyzi azt a parlamenti jelentést, amely az Európai Unió csalásellenes programjáról szól. Ezentúl azonban Deutsch nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, valamint nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban.

Tavaly év végén 39 néppárti képviselő indítványozta Deutsch kizárását a frakcióból. Elfogadhatatlannak tartották ugyanis, hogy a Gestapo szlogenjéhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését a jogállam tiszteletben tartásáról. A képviselő kommentárja az egész frakcióban felháborodást keltett.

Decemberben az a döntés született, hogy felfüggesztik a Fidesz delegációvezetőjének tagságát.

A lap értesülései szerint a Fidesz EP-delegációja javaslatot tesz majd a tisztség betöltőjére, akiről a testületnek kell később döntenie.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Deutsch Tamás lemondás frakció tisztség Európai Néppárt

Játssz és nyerj!