Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Orbán Viktor közös fotóval köszöntötte Schmitt Pált a 80. születésnapján – fotó

2022. máj 13. 19:02
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Akadnak ismerős arcok Orbán Viktor új jelöltjei között /Fotó: Pozsonyi Zita

Schmitt Pált köszönti közösségi-oldalán Orbán Viktor/Fotó: Pozsonyi Zita

A születésnapja alkalmából köszöntötte Orbán Viktor Schmitt Pált.

1942. május 13-án született Schmitt Pál, aki Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) leghosszabb ideig, 21 évig volt elnöke 1989-2010 között. A Nemzet Sportolója címmel is kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok idén töltötte be a 80. születésnapját.

(A legfrissebb hírek itt)

Schmitt Pál születésnapjáról Magyarország miniszterelnöke sem feledkezett meg, a Facebook-oldalán köszöntötte fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját.

Isten éltesse 80. születésnapján Schmitt Pál Elnök urat! – olvasható Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében.

Orbán Viktor végzett: megalakította új kormányát, itt a teljes névsor – Új minisztérium élén tér vissza Lázár János

Orbán Viktor végzett: megalakította új kormányát, itt a teljes névsor – Új minisztérium élén tér vissza Lázár János

Korábban arról írtunk, hogy Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a NOB előírásai szerint mivel májusban ünnepli a nyolcvanadik születésnapját, 2022 végéig töltheti be a posztot.

Nehéz tervezni nyolcvan évesen. 39 éve, 1983 óta vagyok a NOB tagja, és valóban lejár a megbízatásom, de továbbra is sok dolgom van. Először is tiszteletbeli NOB-tag leszek. Ugyanúgy részt vehetek majd az üléseken, a játékokon, a bizottsági üléseken, csupán nem lesz szavazati jogköröm. Ez lesz az egyetlen különbség. A másik, hogy a tapasztalatom miatt nagyon sok helyre hívnak. Három egyetemen tanítok olimpiatörténetet, sport és politikát, illetve protokollt – nyilatkozta Blikknek februárban Schmitt Pál.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

schmitt pál születésnap Orbán Viktor köszöntés