Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Szerdán rendkívüli klímaügyi ülést tart a parlament

2019. szept 13. 12:12
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto

Jövő szerdán tartja az országgyűlés az ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését, amelyen határozatképesség esetén egy klímaügyi határozati javaslatot vitatnának meg.

A rendkívüli ülés Kövér László házelnök napirendi javaslata szerint 10 órakor kezdődik napirendi felszólalásokkal. Ha ezek után határozatképes lesz a Ház, az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések elhangzása után megvitathatják a klímaváltozási veszélyhelyzetből fakadó, halasztást nem tűrő, ellenzéki határozati javaslatot.

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen Magyarország klímaügyi vállalásairól vár tájékoztatást a kormánytól.

Az ülés összehívását az LMP-s képviselőkön kívül támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ülés megtartását az ellenzéki képviselők a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartják fontosnak, mert szeretnék megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, illetve, hogy milyen kötelezettségeket vállal Magyarország 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodás terénírja a 24.hu.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

klímaváltozás Parlament Politika Belföld ellenzék