Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Kilyukadt a gerincvezeték, Szombathelyen kétezer lakásban napokig nem lesz fűtés és melegvíz – Értesítették a katasztrófavédelmet

2020. márc 16. 9:56
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Szombathely egy részén se fűtés, se melegvíz nincs

Szombathely egy részén se fűtés, se melegvíz nincs

Több mint kétezer lakásban és hetven közületi fogyasztónál szünetel a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás Szombathelyen, előre láthatólag csütörtök estig – közölte az MTI-vel a távhőszolgáltatást végző cég sajtóreferense hétfőn.

Kocsis Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a gerincvezeték lyukadt ki, az érintett szakaszt pedig még a fűtési időszak vége előtt ki kell cserélni, mert a meghibásodás miatt a rendszerben olyan nagy mennyiségű a vízvesztés, hogy az a kazán üzembiztonságát veszélyezteti.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleménye azt tartalmazza, hogy a nagyméretű gerincvezeték-szakasz cseréjének ideje alatt a távhőszolgáltatást egy másik kazánról részben tudják majd biztosítani, de vannak területek, amelyek ellátása máshonnan nem megoldható.

A Rohonci utca, Perintparti sétány, Szürcsapó utca, Bartók Béla körút, valamint az Ady tér és környékén hétfő reggel 6 órától szünetel a távfűtés és a melegvíz-szolgáltatás, amely 2100 lakást és 70 intézményt érint.

Hozzáfűzték: a munkálatokat legkésőbb március 19-én délután 19 óráig befejezik és a szolgáltatást helyreállítják.

Kocsis Tóth Ildikó hangsúlyozta: a várható szolgáltatási szünetről az érintett területen a lakosságot és az intézményeket, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is értesítették.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Üzemszünet fűtés melegvíz Szombathely gerincvezeték távhő szolgáltatás katasztrófavédelem