Mit posztolt Fekete-Győr Gyurcsánynak biciklizés közben?

 

Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.

A DK által nyilvánosságra hozott hangfelvétel verte ki a biztosítékot a Momentumnál még kedden. Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt választókerületi elnöke minderről kommentjében azt is állította, hogy Balogh Csaba polgármester fideszesekre akarja cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum tagadta, hogy polgármesterük ilyenre lépésre készült volna. Manipulációval vádolták meg a DK-t, majd közölték azt a felvételt, ami szerintük vágatlan, és tartalmazza az igazságot.


Fekete-Győr Andrást a történtek annyira felbőszítették, hogy a DK elnökének biciklizés közben posztolt. Azt írta: „Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele, hogy nem manipulálunk hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából”.

A Momentum elnöke hadüzenettel felérő megjegyzését azzal is megtoldotta: „Őszödön is megálltam, ahol egy viharvert, 2018-as Gyurcsány Ferenc-választási plakát képében kísért a múlt, a két Balatonőszöd-tábla között félúton”.

Bár a vita rendezése érdekében Gyurcsány Ferenc kötcsei házába hívta egy kávéra és egy saját sütésű hamburgerre Fekete-Győr Andrást, a konfliktusnak nem használt Balogh Csabának pénteken az ATV-ben tett nyilatkozata. A momentumos polgármester ugyanis közölte: nem mond le, és jogi úton akarja rávenni az LMP-s és DK-s alpolgármestereit a távozásra.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke szintén az ATV-ben aggódott azért, hogy a mostani tányércsörgés akár a baloldal 2022-es választási esélyeit is veszélyeztetheti.

Kezd kirajzolódni a Gyurcsány Ferenccel szembeni baloldali tömb” – reagált a két balliberális párt közti pengeváltásra Deák Dániel az M1-en. A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt mondta: a konfliktus felszínre kerülése természetszerű velejárója a DK-elnök egykori politikai múltjának.

„Gyurcsány Ferenc egy hatalmas probléma az ellenzéki oldal számára, hiszen neki, ha ő ott elöl van az élen, akkor nem tudnak plusz szavazókat megszólítani, és a Momentum nagy valószínűséggel ezt akarja majd kihasználni” – mondta.

Deák Dániel úgy véli: a gödi baloldali belháború rövidesen átterjedhet majd a fővárosra is, ahol egyelőre még Gyurcsány Ferencé az irányító szerep.

Kibékült Tihanyban Gyurcsány és Fekete-Győr

Szombaton délután találkozott Tihanyban Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András, ahol annyira kibékültek, hogy a DK elnöke még a Momentum aláírásgyűjtő ívét is szignálta – írta a Pestisrácok. 

A találkozóról a Magyar Hang Facebook-oldalán osztott meg egy videót.

A címlapfotó illusztráció.