szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt levélben kritizálta Király Gábor és Halmosi Péter egykori válogatott focistát Gundel Takács Gábor.

A legendás szakkommentátornál betelhetett a pohár. Ennek oka, hogy Halmosi Pétert kizárták a Haladás első csapatának keretéből, mert a klub vezetése szerint a volt válogatott játékos egy múlt heti edzésen "több alkalommal is veszélyeztette egyik játékostársa testi épségét és többszöri figyelztetés után is sportszerűtlenül viselkedett". Király Gábor pedig a Mezőkövesd elleni legutóbbi bajnoki hajrájában, amikor a csapata vesztésre állt, előrejött egy szöglethez. Hogy a kapus mit csinált, a videón láthatja:

Gundel Takács Gábornak a Szemlélek blogon megjelent levelét változtatás nélkül közöljük:

"Nem vitatom el, hogy mindkettőtöknek rettenetesen fáj, hogy a csapatotok mindössze 10 pontot szerzett a bajnokságban. 21 meccsből kettőt nyertetek meg, négy döntetlen mellett 15 vereség a mérleg. 14 pont a hátrány a még bent maradó 10. helyezett mögött. Könnyen lehet, hogy mindkettőtöknek ez az utolsó szezonja és értem, hogy nagyon nehezen viselhető el, ha a szeretett csapat kiesésével zárul a pályafutásotok. De ti példaképek vagytok. Nektek kéne példát mutatnotok, főleg ilyen nehéz helyzetben. Nemcsak a játékostársaknak, hanem a szurkolóknak, a Haliban futballozó gyerekeknek is.

Természetesen nem tudhatom, hogy pontosan mi áll a cselekedeteitek hátterében, mi váltotta ki azokat, ezért ítéletet sem akarok mondani. De ha valaki az edzésen összerugdossa a játékostársát, vagy bohócként ugrál az ellenfél körül, rángatja a gatyáját, az mindenképpen méltatlan. Lehet, hogy lassan tényleg véget ér az aktív játékos pályafutásotok. De ti utána is példaképek maradtok. Annak kéne maradnotok. Ne romboljátok le!"

Az Index vette észre, hogy a 108-szoros válogatott a gatyarángatásról nyilatkozott a Borsnak. Király azt mondta, hogy Angliában és Németországban is bemutatta már ezt, hozzátartozik a repertoárjához ez a csibészség, amivel a támadók figyelmét akarja elterelni. "Nem azért rángattam a gatyáját, mert ne tisztelném, hanem mert győzni akarok. Mások meg az ellenfél lábára lépnek" - nyilatkozott.