szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Párjával együtt tavaszra várja a babát a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője.

„Már nagyon várjuk a tavaszt” – ezzel a mondattal és egy fotóval közölte Facebook-oldalán Demeter Márta, hogy első gyermekével várandós. Az LMP 36 éves országgyűlési képviselője több részletet nem osztott meg az örömhírről, bár a képen párjával együtt látható.

Demeter Márta ellen jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást. A megalapozott gyanú miatt 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök lányát törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez az közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki – közölte az ügyészség.

Később az is kiderült, a képviselő nagyot tévedett: nem Orbán Viktor, hanem a kint szolgáló Orbán L. százados kétéves, Flóra nevű lánya utazott a gépen a szüleivel. Erre volt engedélyük.

A képviselő mentelmi jogát július 12-én függesztette fel a parlament. Demeter Márta a kihallgatásán nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Júliusban arról beszélt, ez politikai nyomásgyakorlás, szerinte a bíróság előtt majd megvédi igazát. Korábban a Magyar Nemzet azt írta, három évet is kaphat tettéért.