szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az időközben visszavonult focista tavaly decemberben bántalmazott egy fiatal férfit, aki belekötött a testvérébe.

Elutasította a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Szalai Ádám verekedési ügyében tett panaszát - értesült a 24.hu.

A lap kérdésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, a panaszt Szalai Ádám ügyvédje nyújtotta be, mivel szerinte védence jogos védelmi helyzetben cselekedett. Az illetékes kerületi ügyészség azonban megállapította, hogy a panasz nem alapos, és a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott – emelte ki.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya 2022. december 29-én Budapesten keveredett verekedésbe, és rúgott mellkason egy fiatal férfit, saját elmondása szerint a testvére védelmében. Azt viszont tagadta, hogy akkor is belerúgott volna, mikor már a földön feküdt.

A profi labdarúgástól júniusban visszavonult csatárt kezdetben garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, majd a rendőrség súlyosbított a bűncselekmény minősítésén (az ez ellen tett panaszt utasították el). A július végén kormányzati megbízást kapó Szalaival szemben jelenleg súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik eljárás.

Nyitókép: John MACDOUGALL / AFP