szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

N. András személye összeköti a két ingatlanügyet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új lakásba költözhetett Rogán Antal, a 444 szerint a II. kerületben. Az Index most ezt megerősítve arról számolt be, hogy a kabinetfőnök egy II. kerületi, Csalán úti, háromlakásos, még épülő társasház egyik lakásában fog lakni, a kormány tájékoztatása szerint nem megvásárolta, hanem bérli az ingatlant a tulajdonostól, amit alátámaszt a tulajdoni lap is, amin Rogán nincs rajta.

A portál szerint Rogán-Gaál Cecília eladta a balatonlellei ingatlanát, és vett egy panorámás tihanyi nyaralót. Az ingatlan hivatalosan szőlő, majdnem 2000 négyzetméter, rajta gazdasági épülettel.

A tihanyi nyaralója hivatalosan külterületi szőlő, az adásvételt termőföldvételként nyilvánosan kifüggesztették a hivatalban. Rogán-Gaál Cecília 143 millió forintot fizetett az ingatlanért.

 Ezt megerősíti a portál által lekért tulajdoni lap is, amely szerint az ingatlanra április 30-án 143 millió forint jelzálogjogot jegyeztek be Rogán-Gaál Cecília javára.

Az Index arról ír, hogy a két tranzakciót egy ember, N. András köti össze, aki a tulajdoni lap szerint április 20-án vette meg a Csalán úti társasházat egy Vabeko Kft. nevű cégtől, ennek egyik lakásában most Rogán lakik, azaz jelenleg N. Andrástól bérli a miniszter az ingatlant. A gázvezetékbizniszben dolgozó, állami közbeszerzéseken milliárdos megbízásokat – olykor Mészáros Lőrinc cégével közösen – nyerő Vabekóé volt egyébként hat éven át a ház, 2014-ben vették.

Idén május 5-én Rogán újdonsült főbérlője, N. András a tulajdoni lapok tanúsága szerint megvette Rogán-Gaál Cecília balatonlellei ingatlanát.

A portál a férfiről azt írja, hogy a három jelenlegi cégéből az egyik „nullás”, nincs bevétele, a másik lakóépületek tervezésével és építésével foglalkozik, 50-170 millió között mozog az éves összbevétele és 2-5 millió között a nyeresége, míg a harmadik közúti áruszállítással foglalkozik, 26-79 millió forintos éves bevétellel vagy veszteséges volt, vagy 2-16 millió közti nyereséget ért el az elmúlt években.

A férfi mindhárom cégéhez ugyanaz az emailcím van megadva elérhetőségként, ezen keresték őt, egyelőre hiába. Az Index megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, hogy adjanak tájékoztatást az ügyletek hátteréről, például arról, mikortól bérli Rogán a lakást, illetve tudta-e, hogy a volt feleségétől N. András vette meg a nyaralót, egyelőre nem kaptak választ.