szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Záporoznak az ellenzéki reakciók Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.

A mostani Kormányinfót Orbán Viktor miniszterelnök tartotta, a hvg.hu gyorsértékelése szerint:

„Orbán szinte szolgaian tartotta magát a Lázár János által kialakított koreográfiához. Először röviden tájékoztatott néhány mellékes kormánydöntésről, majd migránsozott kicsit. Ezt követően szinte mindenkinek válaszolt, néha második kérdést is engedve.

  • Meglepő bejelentések száma: nulla
  • Üzleti ügyekkel nem foglalkozom. Ezt legalább tizenhat alkalommal
  • Migrációs kiselőadás: öt-hat hosszabb, és számtalan rövid

Ezt a feladatot Lázár nagy élvezettel, Gulyás enyhe undorral bármikor elvégzi. Ezzel az élő közvetítésünket lezárjuk.”

Érkeznek az ellenzéki reakciók is.

A Jobbik szerint Orbán ismét Soros mögé bújt a nép elől. „A kereszténység fontosságáról beszélt az, aki hazug módon letagadja a korrupciót, azokat a magyarokat pedig, akik tisztességesen, munkából akarnak megélni, gyűlölködve sorosbérencezi. Orbán Viktor a lopással, hazudozással, rabszolgatörvénnyel felbőszítette a magyarokat, most pedig bebújt mentora, Soros György és a migránsok háta mögé” – írták.

Az MSZP és a Párbeszéd közös sajtótájékoztatót tartott:

„Kár volt ma Orbánnak két órán keresztül zsibbasztania a nyilvánosságot” – mondta Szabó Tímea, szerinte a kormányfő végig hazudott.

Az LMP szerint mellébeszélt Orbán. Keresztes László Lóránt, aki kuriózumnak nevezte, hogy a kormányfő válaszolt újságírói kérdésekre, mellébeszélésnek nevezte a többi közt a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Európa jövőjét a migrációt támogató és ellenző erők küzdelme határozza meg. Ahogy az európai politikai elit, úgy Orbán Viktor is megmaradt a súlyos kérdés tüneti kezelésénél, nem tárta fel a valódi okokat, és nem adott hatékony megoldást rá – értékelt az ellenzéki politikus.

A sajtótájékoztatón végig Orbán Viktor mellett álló és porondmesteri szerepet ellátó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitterén végig angolul számoltak be az eseményekről. Mutatjuk az egyik fő üzenetét, amit nagyjából így fordíthatunk:

Közép-Európában mi nem akarunk másokkal együtt élni, a saját népességünket akarjuk megtartani.