szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hidvéghi Balázs két banki leányvállalatnál igazgatósági és felügyelőbizottsági tag.

Havi 600 ezer forintot kap a Fidesz kommunikációs igazgatója két állami vállalat igazgatósági illetve felügyelőbizottsági tagjaként – írja az Átlátszó. Az oknyomozó portál szerint az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai, meglepő tehát, hogy a bölcsész végzettségű politikus vezető beosztásba kerülhetett a banki leánycégeknél.

Hidvéghit szinte azonnal igazgatósági taggá választották a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, ahogy 2016-ban elnyerte párttisztségét, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója az MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is. Előbbi cégnél havi 400, utóbbinál havi 200 ezer forint jár neki havonta.

Nem ő az egyetlen fideszes politikus, aki állami cégeknél tölt be vezetői pozíciót egy kis pluszpénzért: nemrég derült ki, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként működő Répássy Róbertet – amellett, hogy a Miniszterelnökség az ügyvédi irodáját is foglalkoztatgatja – nyáron igazgatósági taggá választották a Szerencsejáték Zrt.-nél – havi 170 ezer forintért. Répássy az Átlátszó szerint a MÁV felügyelőbizottságában is kapott egy helyet, itt 210 ezres tiszteletdíjban részesül.

A portál szerint Galambos Dénes korábbi dunaújvárosi Fidesz-képviselő először a Magyar Villamos Műveknél, majd a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett – előbbinél havi 180, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel.