szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindkét párt azt mondta a Népszavának, nem kapták meg az idei összeget, és aggódnak. Az ÁSZ nem cáfolta, de nem is erősítette meg a tényt a Népszava kérdésére, de később kiadott egy közleményt, melyben azt írják, már korábban közölték, hogy ez fog történni.

Felfüggesztették a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását, a Jobbikot pedig újabb százmilliós büntetéssel fenyegeti az Állami Számvevőszék, írja a Népszava.

Az ÁSZ a lap kérdésére nem erősítette meg a hírt, lévén, hogy azok nem nyilvánosak, de nem is cáfolta.

A Párbeszéd és a Momentum azonban egyaránt azt mondta a Népszava kérdésére, hogy októberben még rendben megkapták a negyedéves állami támogatását, az Államkincstár az idei első összeget azonban még nem utalta el. Az ügyben mindkét párt aggodalmát fejezte ki.

Az ÁSZ a Jobbikot tavaly több mint 660 millió forintra büntette.

Elzáratná a Jobbik pénzcsapját az ÁSZ

És további pártoktól, amelyek tiltott pártfinanszírozást követtek el. Közleményt adott ki az Államkincstár, júliustól vonja a NAV a tiltott pártfinanszírozási pénzeket.. A Fidesz nincs köztük.

Frissítés, ÁSZ: Már októberben jeleztük, hogy felfüggesztjük a két párt támogatását

Az Állami Számvevőszék szombaton, dél előtt közleményében reagált a Népszava cikkére, melyben azt írják, a Momentum és Párbeszéd nyilatkozatai azt bizonyítják, nem ismerik az általuk felvett kampánypénzek felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos előírásokat.

A számvevőszék mindkét párt költségvetési támogatásának felfüggesztéséről tájékoztatott októberben, valamint az ellenőrzésükről szóló jelentéstervezetet már korábban elküldte a pártok nyilvántartásban szereplő székhelyére.

Az ÁSZ tavaly október 4-én közölte, hogy kezdeményezi a Párbeszéd és a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két szervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, nem biztosította az ellenőrzés lefolytatását, és a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető, írja közleményében az ÁSZ.