szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Hang úgy tudja, hogy a jelölt az EP-lista hetedik helyén szerepelt Kerpel-Fronius Gábor.

Saját soraiból állít főpolgármester-jelöltet a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztás második fordulójára – értesült több forrásból az Azonnali.

A párt a lapnak hivatalosan nem erősítette meg az információt (de nem is cáfolták), ugyanakkor az Indexnek Németh Gyöngyvér sajtóreferens azt mondta,

a Momentum elnöksége valóban saját főpolgámester-jelölt indítása mellett döntött, ez a jelölt pedig elindulna Karácsony Gergellyel szemben az ellenzéki előválasztáson.

A jelölt személyéről vasárnap estig szavaz a Momentum küldöttgyűlése, a hivatalos indulást pedig hétfőn jelentik be.

Mégis belement az előválasztásba Karácsony és Puzsér is

Mindketten ugyanazt a posztot osztották meg Facebook-oldalukon, amelyből kiderül: egyaránt alávetnék magukat egy frissen létrehozott társulat, a Civil Választási Bizottság által szervezett előválasztásnak.

Az Azonnali azt is megtudta, hogy a jelölt a Momentum egyik kevésbé ismert férfi tagja, a párton belül viszont az ismertebbek közé tartozik. A Magyar Hang úgy tudja, hogy

a jelölt Kerpel-Fronius Gábor.

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum európai parlamenti listájának hetedik helyén szerepelt.

Hivatalos momentumos Facebook-oldala szerint 52 éves cégtulajdonos, rendszerszervező és projektvezető, négy felnőtt gyerek apja. Saját bevallása szerint azért csatlakozott a Momentumhoz, mert "fontosnak tartja a politikai kultúraváltást".

Korábban a hvg.hu-hoz is eljutott a pletyka, hogy a Momentum elindítaná az egykori LMP-s társelnököt, Szél Bernadettet Tarlós István ellen. De a pletyka csak pletyka maradt, úgy tűnik.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány visszatért, a Momentum berobbant

A feje tetejére állította az európai parlamenti választás az ellenzéki erőviszonyokat – csupán a Kutyapárt hozta a formáját, a Jobbik, az MSZP és az LMP nagyon kikapott, a DK és a Momentum pedig nagyon nyert. Politikai gyorsleltár a holnap megjelenő HVG-ben.