szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz félig japán származású jelöltje migrációellenes posztokat tett ki a Facebookra, a DK szintén japán származású jelöltje erre úgy reagált, hogy nem szabad úgy tenni, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában.

Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje arról posztolt a Facebookra, hogy nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. Mindez azért érdekes, mert a politikus magyar anya és japán apa gyermeke.

Az egyik posztjában azt írta Gajda Péterről, Kispest szocialista polgármesteréről, hogy:

"aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje."

Egy másik esetben a Patrióta Európa Mozgalom egyik Facebook-bejegyzését osztotta meg, a híres képpel, amin két arabnak tűnő fiatal bújik át a rendőrségi szalag alatt, miközben ég a Notre-Dame. Akkor Song azt írta, hogy "Ez a kép önmagáért beszél. Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat."

Song Simont kereste a posztokat kiszúró Index, de a politikus nem válaszolt a kérdéseikre.

Miyazaki visszavág

Az ügyre közleményben reagált Miyazaki Jun, a DK japán származású önkormányzati képviselőjelöltje. "Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán" – írja Miyazaki Jun.

"A Demokratikus Koalíció szerint Song Simon ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorlóellenes gyűlölet, amit ő maga is oly’ serényen táplál az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, hogy ki és mennyire magyar" – írja a politikus, majd hozzátette:

"Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga

a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában.

Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar, és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá."