szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétből hatan elmennek, így szinte lehetetlen megszervezni az ügyeleteket.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index.

A portál úgy tudja, az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. Az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre. Az Index értesüléseit a kórház nem cáfolta.

"Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el"

- írta a kórház hozzátéve, hogy az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.

Az Index emlékeztet, hogy a kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket, ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

Mizsur András Itthon

Szó sincs nyári festésről, a Jahn Ferenc Kórház dolgozói tényleg az IKEA-t választották

Az egészségügyért felelős államtitkár álhírnek nevezte, hogy az ápolók és nővérek felmondása miatt be kellett zárni a dél-pesti kórház egyik belgyógyászati osztályát, szerinte csupán a betervezett felújítások folynak. A hvg.hu azonban úgy tudja, szó sincs nyári festésről, a problémás osztályra tényleg lakat került. Úgy tudjuk, az az értesülés is igaz, miszerint a dolgozók inkább a svéd bútoráruházat választják, mint hogy az egészségügyben robotoljanak.