szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rekordprofitot termelt Orbán Viktor vejének cége. A BDPST közben közel egymilliárdért Mészáros Lőrinc volt szállodáját is megvette.

Csinos profit gyűlt össze 2019-ben Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak – írja az Mfor a vállalkozás beszámolójára hivatkozva.

A közel 5 milliárd forintos profit rekordnak számít, 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd jött össze, akkor nem is vettek ki osztalékot

A beszámolóból az is kiderül, hogy a BDPST Zrt. 979,7 millió forintért vásárolta meg tavaly az akkor még Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Témadesign Kft. 100 százalékos üzletrészét is. Az üzletről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy 881 milliós hitelt kaptak hozzá az MFB-től. A Témadesign Kft. megvásárlásával a BDPST-hez került a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos hotelje.