szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magántulajdonban levő ötcsillagos szállodák fejlesztésére is jutott a Kisfaludy-pályázat 85 milliárdjából.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy-pályázatokon keresztül 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki négy vidéki ötcsillagos szálloda megújítására – írja az Mfor.hu.

Az MTÜ listája szerint

  • a Spirit Hotel Gyógyszálloda Kft. 499 millió forintot,
  • a Divinus Hotel Kft. 360 milliót,
  • a hévízi AEG Ingatlanhasznosító Zrt. 155,7 milliót,
  • a siófoki Breeze Lake Zrt. pedig 426 milliót kapott.

A cikk szerint a Spirit Hotel Kft. többségi tulajdonosa Bálintfy Gábor ügyvéd. A cég bevétele a 2018-as 4,3 milliárd forintról 5,1 milliárdra nőtt 2019-ben, a nyeresége pedig 427 millió forintról 591 millióra.

A Divinus Hotel Kft. Disznós Zoltán milliárdos üzletember lányának az érdekeltsége. Egymilliárd forintos forgalom mellett tavaly 17 millió forint nyereséggel zártak.

A hévízi Lotus Therme orosz kézben van, még 2018-ban 213 millió forintos profittal zártak.

A Breeze Lake Zrt. 426 millió forintot kapott a siófoki Azúr hotel megújítására, ők korábban is nyertek, 470 millió forintos támogatást kaptak egy másik Kisfaludy-pályázatból.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója májusban jelentette be, hogy 85 milliárd forint támogatást ad az ügynökség a 100 szoba feletti szállodák építésére és felújítására vidéken. Azt is elmondta, 35 szálloda építése és fejlesztése eredményeként 1500 új szoba jön létre és 4200 megszépült szoba áll majd a vendégek rendelkezésére, emellett négy vidéki ötcsillagos szálloda megújítását is támogatják.

Az Mfor.hu szerint a pályázat legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc, aki az Opus Global Nyrt.-n keresztül a Hunguest Hotels vidéki szállodáit összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatja fel.

* * * Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.