szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sms-ekben és e-mailekben hirdetnek nem létező nyereményjátékot, személyes adatokra vadásznak.

Ismeretlenek megtévesztő üzeneteket küldenek Magyarországon az Aldi nevében - közölte a vállalat.

Azt írják, hogy a csalók sms-ekben közlik, hogy a telefonszám használójának csomagja érkezett az Alditól, a részletekről pedig egy linken ígérnek tájékoztatást.

Egy másik típusú sms-ben az Alditól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót és adatai megadását kérik. A megtévesztő e-mailekben tesztelési programra invitálják a felhasználókat.

Az Aldi közleményében jelezte, hogy nincs köze az üzenetekhez, és nem hirdetettek olyan nyereményjátékot, amelyben okostelefont lehet nyerni vagy tesztelni.

A vállalat felhívta a figyemet, hogy az érintettek ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkező linkre és semmilyen személyes vagy felhasználói adatot ne adjanak meg.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.