szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A városban 184 ezer vállalkozást érint az új szabályozás.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Minden New York-i lakosnak be kell majd oltatnia magát, ha dolgozni akar – jelentette be Bill de Blasio, a város polgármestere.

A BBC cikke szerint a közszférában dolgozóknak már eddig is kötelező volt az oltás felvétele, de ezt most kiterjesztik a magánszektorra. Az omikron variáns megjelenésével, a hideg időjárással és az ünnepek miatti összejövetelekkel indokolta a lépést a városvezető, mivel ezek a tényezők elősegítik a koronavírus terjedését és a védőoltás szerinte a legjobb védekezés.

Az oltás december 27-től lesz kötelező és 184 ezer vállalkozást érint majd.

A koronavírus omikron nevű mutánsát eddig 10 embernél mutatták ki New Yorkban, ráadásul az egyikük részt vett egy manhattani anime-találkozón, ahol több száz emberrel talákozhatott. De Blasio úgy véli, a variáns már elterjedhetett New Yorkban.

Joe Borelli, a New York-i képviselőtestület tagja a Twitteren azt írta, hogy amint bevezetik a szabályozást, jogi úton fogják megtámadni.