szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyikük fiktív számlák alapján fizethetett ki a saját cégének több mint 5 millió forintot, a másikuk 60 millió forintot emelhetett le a szakszervezet számlájáról, aminek egy részét eljátszotta online szerencsejátékon.

Nem csak a szakszervezet elnökségéből zárták ki a sikkasztás gyanújába keveredett két vezetőt, az Audi is elbocsátotta őket az állásukból – írja a Telex a vállalat közlése alapján.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) két elnökségi tagját november 9-én bilincsben vittek el a rendőrök egy értekezletről, a hírek szerint hűtlen kezelés gyanújával. A szervezetnél a 2020-as beszámolót kettő, a 2021-eset három verzióban adták le. A 2020-asban 92,7 millió forinttal csökkent a kiadások összege a második változatban, a 2021-esnek pedig a harmadik változatában 130 millió forinttal kevesebb veszteség van, mint az elsőben.

Bilincsben vitték el a rendőrök az Audi-szakszervezet két vezetőjét egy értekezletről

Azt már lehetett tudni, hogy közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyt nyomozás az Audi szakszervezeténél, de így is váratlan fordulat jött: rendőrök érkeztek egy értekezletre, és két elnökségi tagot elvittek onnan.

Az AFHSZ tájékoztatása szerint a keddi, rendkívüli bizalmi értekezleten elnökségének minden tagja lemondott, illetve két tagot kizártak a szakszervezetből, egyben ügyvédi megbízást adtak a polgárjogi igény érvényesítésére, amely során mindent megtesznek az eltulajdonított vagyon megtérítésére.

Az Audi-szakszervezet elnökségének minden tagja lemondott, miután a múlt héten kettejüket bilincsben vittek el a rendőrök egy értekezletről

Tisztújító választás jön.

A Telex szerint az egyik letartóztatott ex-szakszervezeti vezetőt azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. Ezután két év alatt több mint 5 millió forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezet felé, amelyek mögött valós tevékenység nem állt, a számlákat pedig saját maga fizette ki önmagának.

A másik elnökségi tag a gyanú szerint több mint 60 millió forintot vett fel készpénzben az érdek-képviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot pedig online szerencsejátékra költötte.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.