szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fővárosban jelenleg nincs hasonló intézmény.

A XI. kerületi önkormányzat korábban megkereste a Miniszterelnökséget azzal, hogy hogyan lehetne jól hasznosítani a Kelenföldi vasútállomás mintegy 130 éves épületét, mondta el a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón kedden. A miniszter hozzátette, közlekedési múzeumot hoznak létre, mivel Budapesten jelenleg nincs ilyen intézmény.

Bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat. A tervek szerint a Kelenföldi vasútállomás épületében létrehozandó múzeumban a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A mintegy 130 éves épület a legméltóbb otthona lesz a jövőben egy kis közlekedési múzeumnak.

Gulyás Gergely elmondta: a beruházás kiviteli terveinek mintegy 100 millió forintos költségét a XI. kerületi önkormányzat és a Miniszterelnökség közösen állja.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere hozzátette, hogy a teljes költségből Újbuda önkormányzata 20 millió forintot ad, a fennmaradó összeget a kormányzat biztosítja.