szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Utolsóként az Olympique Lyon jutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, miután a csoportkör szerdai utolsó játéknapján 1-1-es döntetlent ért el Kijevben, a Sahtar Donyeck vendégeként.

A mérkőzésen a házigazda ukrán csapat szerezte meg a vezetést, de az előző négy csoportmeccsén egymás után döntetlent elérő francia együttes egyenlíteni tudott, és a lefújásig megőrizte az 1-1-es eredményt. A Lyon így csoportmásodikként lépett tovább a legjobb 16 közé, veretlenül, egy győzelemmel és öt döntetlennel. A csoport másik találkozóján a magyar válogatott Szalai Ádámot eltiltás miatt nélkülöző Hoffenheim 2-1-re kikapott a forduló előtt már biztosan csoportelső Manchester City vendégeként.

Az E csoportban az Ajax és a Bayern München a csoport első helyéért csapott össze Amszterdamban. A mérkőzés nagy izgalmakat, két piros lapot és két tizenegyest is hozott, és végül 3-3-as döntetlennel zárult. A vezetést a müncheni együttes szerezte meg az első félidő elején, a második játékrészben aztán előbb egyenlített, majd fordított az Ajax, de ez is kevés volt a sikerhez. A hajrában ugyanis egy tizenegyesből szerzett góllal egyenlített a Bayern, amely aztán a 90. percben újra megszerezte a vezetést, de a hazaiak az utolsó pillanatokban még ki tudtak egyenlíteni. A csoportot azonban így is a Bayern nyerte meg.

A H csoportban a csoportelsőség még kérdéses volt a szerdai meccsek előtt, ám a harmadik és így Európa-ligás Valencia 2-1-re legyőzte a vendég Manchester Unitedot, így a Juventusnak nem volt szüksége a győzelemre Bernben, a Young Boys otthonában, ahol 2-1-es vereséget szenvedett. A Manchester Unitedban Phil Jones öngólt szerzett, amire a BL-ben legutóbb 2011-ben volt példa a Vörös Ördögöknél, a vétkes akkor is Jones volt.

MTI Sport

Megruházta a tartalékos Realt a CSZKA

A címvédő Real Madrid otthon, az AS Roma idegenben kapott ki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján. A Romát legyőző cseh Viktoria Plzen a sikerrel bejutott az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába.

Kult

Fernando Alonso világbajnok

Fernando Alonsón nagy a nyomás, hiszen tőle várja mindenki az eredményeket, a szurkolók pedig leginkább a világbajnoki címet. És még sokminden mást is. 2021-ben egy harmadik helyet pl. Meg a kisfaszánkóm is. És Verstappen főleg! Aztakunkori! Ihajtyuhaj, rececece. Ma is recece. Ja, ma is. Jó lesz mááddfgdfgn'? Na de mér? Ja! jóna! Neeeeeeeeee! De! Irgum-burgum a CMS-be. De gyors most! Ejnye. Idén sem lettünk világbajnok. Ejnye. Alonso újra a pályán! De kisodródik... De újra száguld, mint Herbie! És ismét harmadik! Alonso a dobogón! Ja, megint! Hát! íde nehogy. Hajrú Fernando! Közeledik a Magyar Nagydíj... Már Tatabányánál jár. És igen! Alonso világbajnok!Valami 2023-07-30, szóköz#2bazme.2023.12.04.;2023.12.08;aztateremburáját! Eztet még beleírom. Nyenyerefüle. Na.ÖB.ÖB2.ÖB3 bl1 bl2 bl3 RA helyett izéke macskakkaqxarqpackakadu KacsaPiciFüleSeFarkaSeSeLÓLÓ
asd asd asd
asd