szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A klub elnöksége szerint soha nem érkezett hozzájuk semmilyen panasz az edző magatartásával kapcsolatban.

Rendkívüli elnökségi ülést tartott a Kőbánya Sport Club a Turi György mesteredző körül kialakult helyzet miatt. A Facebookon megjelent közlemény szerint az ülésen meghallgatták a szakosztály edzőit, jelenlegi és korábbi sportolóit, szülőket, akik megerősítették, hogy 2014-es megbízatása óta semmilyen fizikai bántalmazásról, vagy lelki terrorról nem volt tudomásuk az uszodai foglalkozások alatt, állításuk és tapasztalatuk szerint ilyen nem volt.

Turit több volt tanítványa – köztük Cseh László négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó – vádolta meg azzal, hogy fizikai és lelki terrorban tartotta őket, a beszámolók alapján pedig a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottságot állított fel. Turi november 25-én jelentette be, hogy lemond az összes tisztségéről, amit a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) betöltött.

A Kőbánya SC azt írta, 2014 óta soha semmilyen panasz vagy információ nem jutott tudomásukra arról, hogy Turi György bármelyik úszóval szemben helytelen magatartást tanúsított volna.

Azt is hozzátették,

az elnökség az elhangzott nyilatkozatok alapján igaztalannak, rendkívül méltánytalannak és végtelenül igazságtalannak tartja a Turi György úszószövetségi funkcióiról történő lemondását kikényszerítő sajtótámadásokat.

Mindezek után azt is kijelentették, hogy Turi György élvezi a bizalmukat.