szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liverpool 70 millió euróért igazolta le a magyar középpályást a mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint.

Megvan a megegyezés: az átigazolási ügyekben rendkívül jólértesült Fabrizio Romano szerint Szoboszlai Dominik a Liverpoolba igazol, az angol csapat 70 millió eurót fizet érte. Az RB Leipzig magyar játékosáért korábban sajtóhírek szerint a Newcastle és az Arsenal is versenyben volt, Szoboszlai azonban a Liverpoolt választotta. Szoboszlai Dominik jelenleg a valaha volt legértékesebb magyar focista: a piaci értéke a Transfermarkt szerint ötvenmillió euró.

Az átigazolást egyelőre sem a csapat, sem a játékos nem jelentette be hivatalosan, Romano szerint ez néhány napon belül meglesz. 

Szoboszlai korábban nagyon elismerően nyilatkozott a Liverpool vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról:

biztos különleges élmény lenne Klopp kezei alatt dolgozni, ahogyan az lenne Guardioláé, vagy José Mourinhóé alatt is. Nem tudom, mit lennének képesek kihozni belőlem.

Az, hogy Szoboszlai a Liverpoolt választotta a Newcastle helyett, azért meglepő kissé, mert a Newcastle előrébb végzett az angol bajnokság legutóbbi szezonjában a Liverpoolnál: ők a Bajnokok Ligájában, míg a ’Pool csak az Európa-ligában játszik.

 

A Liverpool mindenesetre az utolsó pillanatban igazolta le Szoboszlait: ahogy arról beszámoltunk, a játékos szerződésében az RB Leipzignél hetvenmillió eurós kivásárlási záradék szerepelt – viszont csak június 30-ig, utána a záradék százmillió fölé ugrott volna, az pedig, legyen Szoboszlai bármilyen tehetséges, egyelőre túl sok lett volna érte a legtöbb klubnak.

Az előző szezon nem indult könnyen a magyar középpályásnak: az RB Leipzigben nem volt alapember, Marco Rose viszont, akit szezon közben igazolt a csapat vezetőedzőnek, már bízott benne: alatta alapemberré vált. Szoboszlai 2021 januárjában igazolt az RB Leipzighez, ahol 91 meccsen 20 gólt szerzett. Előtte a szintén a Red Bullhoz tartozó Salzburgban játszott, azonban a Liverpoolhoz való igazolásával egyértelműen szintet lépett.