szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokakat zavar, ha embertársuk egy szerintük indokolatlanul drága okostelefont vesz. De tessék elhinni, hogy ennél sokkal értelmetlenebb dolog is létezik, ráadásul egyre többen művelik: szándékosan veszélyes helyzetbe keverik a drága készüléket.

Valószínűleg sokan emlékeznek még arra a tavaly nyári netes kihívásra, melynek teljesítői egy vödör jéghideg vizet borítottak a fejükre. Sokan vitatták ugyan, de az biztos, hogy annak legalább hivatalosan volt némi értelme vagy értelmezhető indoka, a legújabb netes őrületnek viszont nincs.

A Facebookon, YouTube-on, Twitteren és más közösségi csatornákon #extremephonepinching hashtaggel megosztott fotókon és rövid videókon az látható, amint gyanúsan viselkedő emberek egy csípésszerű mozdulattal fogják a készüléküket – innen a kihívás neve, a pinching csípő mozdulatot is jelent –, és valamilyen veszélyes hely fölé tartják őket.

Az első videók nyáron kerültek fel a netre, de miután néhány nagyobb brit lap a napokban írt a trendről, csak most robbant be igazán a dolog, egyre többen vállalják a nem kicsit értelmetlen kihívást. Az Independent által kigyűjtött jelenetek szerint erre alkalmas hely például egy felhőkarcoló valamelyik magasabban lévő szintje, egy szakadék, egy liftakna vagy egy lépcsőház. Ahogy az az alábbi összeállításból is kiderül: nem mindenki nevet a végén.