szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség csütörtökön késő este közölte: befejeződött az azonosítás.

A halottkém megállapítása szerint Emiliano Sala holttestét emelték ki szerdán a La Manche csatornába veszett repülőgép roncsai közül - adta hírül a dorseti rendőrség.

A repülő, egy Piper Malibu törzsét vasárnap találta meg Guernsey szigettől északra egy privát keresőcsapat. Már akkor közölték, hogy a roncsban egy holttestet láttak, azt azonban akkor még nem lehetett biztosan tudni, hogy a pilótáét, David Ibbotsonét, vagy a Cardiff City labdarúgójáét.

A rendőrség most azt közölte, mindkét férfi családját értesítették a fejleményekről, és tovább dolgoznak, hogy feltárják a tragédia okait.

"A gép, amin ülök, mindjárt szétesik" - ez lehetett az eltűnt Premier League-csatár utolsó üzenete

Napkeltekor ismét keresni kezdték azt a kisrepülőt, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

Ibbotson holttestét egyelőre nem találták meg, és a rossz időjárás miatt a roncsot sem tudták kiemelni. Sala testét távirányítású eszközzel hozták felszínre, búvárok nem vettek részt az akcióban.

A francia Nantes-tól a walesi csapathoz szerződött 28 éves argentin csatár január 21-én azért szállt fel a bérelt magángépre, hogy Nagy-Britanniába utazzon; másnap már új csapattársaival edzett volna. A repülő azonban nem sokkal azután, hogy megközelítette Guernsey-t, eltűnt a radarokról. Felkutatására mentőakciót indítottak a hatóságok, amelyet azonban néhány nappal később lefújtak, mondván, nincs már esély arra, hogy a két férfit életben találják. A kutatás közösségi finanszírozással indult újra.

A Cardiff klubrekordot jelentő 15 millió fontért szerződtete Emiliano Salát, a Nantes pedig szerdán jelezte: tíz napon belül igényt tart a játékos vételárának első részletére a háromból.

(BBC, Sky News, Dorset Police)