szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két hete érkezett vissza Olaszországból, azóta magas láz és szűnni nem akaró köhögés kínozza.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Koronavírus gyanújával kórházba vittek egy Bécsben élő magyar nőt az osztrák fővárosban – írja az Index. Miháczi Bea február 10-én utazott haza Olaszországból, néhány nappal később köhögni kezdett, ami nem szűnt. Többször is volt orvosnál, antibiotikumot írtak fel neki, de napokon keresztül magas lázzal feküdt otthon.

A nő a lapnak azt mondta, hogy tünetei ellenére a múlt pénteken és hétfőn is hazaküldte az orvos, végül kedd reggel felhívta a központi számot, ahol elmondta, hogy pénteken elájult, rázza a hideg és két hete köhög.

Ez alapján már mentőt küldtek érte, és azt is mondták neki, hogy olyan ruhákat pakoljon össze, amiket meg kell semmisíteni, ha kiderül, hogy koronavírusa van.

Lakásába tetőtől talpig beöltözött mentősök érkeztek, megmérték a lázát és a lakás hőmérsékletét is.

Jelenleg a bécsi Ferenc József Császár Kórházban fekszik egy modern, négyágyas szobában egyedül. Az első EKG-vizsgálat normális értékeket mutatott, délután mintát is vettek tőle, aminek várhatóan szerda délutánra lesz meg az eredménye.

A Bécsben élő nő decemberben Kínában járt, januárban pedig Antwerpenben, Madridban és Frankfurtban is megfordult.

Ausztriában két ember szervezetében már kimutatták a koronavírus-fertőzést, de további gyanús eseteket is vizsgálnak.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint egy Lombardiában járt magyar kamionsofőrt is karanténba helyeztek a Szent László kórházban, Tenerifén pedig magyarok is laknak abban a szállodakomplexumban, amit vesztegzár alá helyeztek a koronavírus miatt.